Bijzonder succesvol op prachtige CH Opmeer met kampioenschap voo

Bijzonder succesvol op prachtige CH Opmeer met kampioenschap voo

5 augustus 2019

Op de 110de Landbouwshow van Opmeer was stal Huckriede maandag 5 augustus bijzonder succesvol. Bij de hackney’s werd alle wedstrijden voor de pony’s gewonnen en 2 keer stonden de pony’s 1 en 2.

In de limietklasse kwam Anneke Borkent deze keer op kop met een hele deftige Noddyvyse I Am Here en werd Lambertus tweede met Ardingly’s Hot Chocolate.
Ook in de ereklasse stonden Anneke en Lambertus op de eerste en tweede plaatst met respectievelijk Brookfield May Way en Noddyvyse Magic Moment.
Tivoli Ebony werd in de openklasse gereden en werd keurig derde.
Bij de tweespannen werd het gelegenheidsspan Noddyvyse I Am Here en Hot Chocolate weer ingespannen en zij liepen opnieuw regelrecht naar de overwinning.

Tuigpaarden

Het absolute hoogtepunt was uiteraard en kampioenschap 5-jarige tuigpaarden voor Just Lucky. De grote zwarte hengst liet de hele wedstrijd zien dat hij moest winnen. Sterk rijzend in de voorhand met een ruim grijpende voorbeentechniek kon hem de titel niet ontgaan. Met zijn mooi en hoge front keek hij over de tribunes heen.

Overigens was dit de derde keer achtereen dat Lambertus met hetzelfde paard zowel kampioen bij de 4-jarigen als 5-jaringen werd. Eerst met Bommelsteijn’s Hubert van Jaap van der Meulen, daarna met Renvyle Imondro van F. Patrick en nu dus met Just Lucky.

Imondro won overigens heel overtuigende met Anneke de damesklasse en met Lambertus werd de bruine super beweger tweede in de grote limietklasse.
Haarman heeft de smaak ook te pakken en werd derde in de lage limietklasse.

In het grote ereklasse kampioenschap, dat glorieus werd gewonnen door Linda Boelens met Fantijn, reed Lambertus Bommelsteijn’s Hubert naar een zevende plek. Kevin stelde Business voor en liet de donkere vos geweldig showen en eindigde als zesde.

Al met al een geslaagde dag. Onze felicitaties zijn voor de alle kampioenen.Kevin rijdt goed met Business
tweespan winst voor Ardingly's Hot Chocolate en Noddyvyse I Am Here

« Terug