Jaaroverzicht hackney’s 2019

Jaaroverzicht  hackney’s 2019

15 december 2019

Het succes met hackney’s begon op 16 maart op de hengstenkeuring in Lunteren. Het was Noddyvyse Casanova (v. Sunbeam Something Special) die tot kampioen van de nieuwe jaargang hackneyhengsten werd gekroond en later op de dag ook nog algemeen reservekampioen werd. In het Engelse Ardingly werd hij met Kevin ook nog algemeen kampioen aan de hand.

Brookfield Olympic Dreams en – May Way

De kleine parmantige merrie Brookfield Olympic Dreams (v. Aghaderg Brookfield) behaald naast acht overwinningen ook twee Nederlandse kampioenschappen. In Dokkum stond het tandemkampioenschap op de rol en dit werd overtuigend gewonnen samen met half broer Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield). In Rijs won Anneke Borkent met de deftige en flitsende merrie het dameskampioenschap. May Way werd elf keer op kop geplaatst waaronder vier keer in het enkelspan en vier keer in het span of tandem.

Ardingly’s Hot Chocolate

Deze donker bruine hengst van Eclipse Hurricane was de revelatie van het seizoen voor stal Huckriede. Hij behaalde maar liefst veertien overwinningen waarvan twaalf in het enkelspan en twee in het gelegenheidsspan met Noddyvyse I Am Here (v. Sunbeam Soomething Special) . De actievol bewegende hengst was de beste nieuweling op de indoor concoursen van Ambt Delden en de Noordelijke Tuigpaarden Dag in Luttenberg. Verder werd hij met Lambertus ongeslagen competitiewinnaar nieuwelingen.

Noddyvyse I Am Here

Ook deze pony won veertien oranje rozetten, negen in het enkelspan, twee keer in de damesklasse en drie keer bij de Young Riders, gereden door Amy Tewis. Amy won met I Am Here ook de competitie voor Young Riders.
Ook Annemiek Greidanus reed een paar keer heel verdienstelijk met I Am Here in de damesklasse. Annemiek zou dit jaar Sunbeam Look at Me uitbrengen voor stal Huckriede maar gezondheidsproblemen van de kleine Multi-kampioen gooide roet in het eten.

Verder waren er nog overwinningen voor Renvyle Bobby’s Boy (v. Baldwin The Bobby Pony), Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Propet) en Tivoli Ebony (v. Wentworth Ebony).

Van de 108 starts werden er 53 gewonnen en 32 tweede prijzen gewonnen. 15 keer werd een derde plek veroverd.

Anneke Borkent met Brookfield Olympic Dreams

kampioendames 2019

Competitieweinaar Ardingly Hot Chocolate
Amy tewis met Noddyvyse I Am Here,

winnaar Young Riders competitie

« Terug