Jaaroverzicht tuigpaarden 2019

Jaaroverzicht tuigpaarden 2019

15 december 2019

Het jaar 2019 kon niet beter beginnen voor stal Huckriede met het winnen van Oregon trofee in Den Bosch door Lambertus met Hubert VDM (v. Cizandro) van Jaap van der Meulen. De bruine hengst was in topvorm en ging met veel afdruk over de benen en was geweldig in het front.
Hubert werd minder vaak uitgebracht dan in 2018 maar werd in Hoogland nog wel reserve kampioen in kampioenschap voor dekhengsten. Hij behaalde in totaal vijf overwinningen waarvan één in de damesklasse.
Mooi was de strijd in de Grote Prijs van Luttenberg op de Noordelijke Tuigpaarden Dag waarin Hubert en Renvyle Imondro samen streden om de hoogste eer. Hubert won nipt voor publiekslieveling Imondro.

Renvyle Imondro

De meeste overwinningen werden afgelopen seizoen behaald door Renvyle Imondro (v. Cizandro) van F. Fitzpatrick uit Engeland. Met een totaal van negentien oranjelinten en elf rode was hij de grootverdiener van de stal dit jaar. De bruine Imondro was dit jaar in topvorm met zijn hoge ruime voorbeengebruik en kreeg in een aantal belangrijke wedstrijden niet altijd de waardering die hij verdiende. Lambertus won vijf keer de limietklasse, Kevin pakte zes keer de winst bij de Young Riders en Anneke Borkent won achtmaal de damesklasse.
Tijdens het dames kampioenschap in Norg kon Anneke haar titel niet prolongeren maar werd wel reservekampioen.
Kevin werd wel kampioen met Imondro en wel bij de Young Riders. Ook won hij weer de competitie voor Young Riders.
Wellicht de mooiste overwinning behaalde Kevin in Drogeham door de Grote Prijs daar te winnen.

Just Lucky

De zwarte 5- jarige hengst en zoon van Wentworth Ebony werd maar vijf keer uitgebracht en mocht driemaal de ereronde aanvoeren. In Opmeer werd hij onbedreigd kampioen van leeftijdsgenoten en zegevierde met grote ruime passen.

Business

De 13-jarige Business (v. Vlasco) startte tien keer in de ereklasse en kon jammer genoeg geen overwinning op zijn naam schrijven. Wel werd hij twee keer tweede en vier keer derde in een heel sterk deelnemersveld. Anneke Borkent reed de vos ook nog twee keer in het damesnummer en werd beide keren tweede.

Nieuw voor Business was dit jaar zijn deelname aan Anemone’s meerspan competitie waarin hij meestal als voorpaard diende. In Dokkum reed Henk Hammers Business en Heliotroop VDM in het tandemkampioenschap en werd keurig reservekampioen. In Exloo werd Business nogmaals tweede voorop in het klavertje- 3 met Hammers.
Ook de dit jaar gekochte en alweer verkochte Haarman (v. Manno) liep verdienstelijk mee bij de meerspannen.

Op de fokdag Oldebroek werd de 2-jarige hengst Mr. Macho (v. Atleet) kampioen.


Uit 84 starts werden in totaal 27 overwinningen behaald in 2019, 25 tweede prijzen en 15 derde.
Just Kucky, kampioen 5-jarigenBusiness voorop in klavertje-3
Renvyle Imondro

« Terug