Maestro (Idol x Atleet) en Marcus van Hapert (Icellie x Manno)

Maestro (Idol x Atleet) en Marcus van Hapert (Icellie x Manno)

18 januari 2020

Op de 1e bezichtiging van de tuigpaardhengstenkeuring, zaterdag 4 januari, in Ermelo had stal Huckriede maar liefst zes “jonge” ijzers in het vuur waarvan in eerste instantie alleen de door H. Kruidhof uit Rouveen gefokte Maestro (Idol x Atleet) door mocht naar de 2e bezichtiging in Den Bosch. De schimmel liet zich goed zien met voldoende takt en regelmaat en zette de hals er mooi op. Hij heeft een vriendelijke uitstraling.

Nadat de hengstenkeurigscommissie op non actief werd gesteld vanwege het niet uitvoeren van het beleid van de Fokkerijraden mochten de niet doorgewezen hengsten zich op 17 januari nogmaals presenteren, nu aan de herkeurigingscommissie, die de honneurs voorlopig waarneemt. De al wel ster verklaarde Marcus van Hapert werd nu wel doorverwezen naar Den Bosch.

Milano (Icellie x Koblenz), gefokt door J.G.J. Werning uit Almelo, en Magistraal (Icellie x Manno), gefokt door E. Daniels uit Wageningen werden beide ster en kunnen met een voldoende presentatie in tuig ook nog aangewezen worden voor het najaars verrichtingsonderzoek in Ermelo dat in oktober dit jaar start.

Martin Morero (Atleet x Larix) welke door H. Hazelaar uit Dalen is gefokt, liet zich heel sterk zien en oogstte veel applaus maar voldeed jammer genoeg niet aan de vereiste stokmaat.

« Terug