Geweldige dag voor stal Huckriede op Bolhoed concours in Houten

Geweldige dag voor stal Huckriede op Bolhoed concours in Houten

17 juli 2021

Zaterdag 17 juli was het dan eindelijk zover, weer op concours met de tuigpaarden en hackney’s.

We waren te gast bij de Zilfia’s Hoeve van Kees en Mieke van der Maat waar de Stichting Gouden Bolhoed haar eerste lustrum vierde met een geweldig goed georganiseerd tuigpaardenconcours. Alles was tot in detail geregeld en dat wordt door ons als rijders heel erg gewaardeerd.

Op sportief gebied was het voor stal Huckriede ook een geweldige dag met maar liefst negen overwinningen en zes tweede plaatsen.

De grootste overwinning was voor de vorig jaar goedgekeurd KWPN-dekhengst Magnifiek (v. Idol) in de KWPN/Westfort hengstencompetitie. De schimmel was in topvorm en liep met Lambertus aan de leidsels heel zelfverzekerd naar de winst in deze zeer kwaliteitsvolle rubriek. De hengst heeft geen opzet nodig want heeft van nature veel zelfhouding. In haar toelichting sprak de jury van een fantastische beweger die met de schoft omhoogloopt en een ruim wegzettend voorbeen laat zien. De eerste tien competitie punten zitten in de pocket!

Ook Renvyle Imondro (v. Cizandro) van F. Fitzpatrick straalde kracht en macht uit en dat leverde hem drie overwinningen op. In de grote limietklasse reed Lambertus hem naar de winst, Anneke Borkent pakte de winst in de damesklasse en zoon Kevin liet de bruine machtig showen bij de Young Riders en pakte onbedreigd de derde overwinning.

Ook KWPN hengst Hubert (v. Cizandro) was geweldig op dreef tijdens zijn debuut in de ereklasse. Na een spannende finale werd de veel front maken hengst uiteindelijk tweede.

Just Lucky (v. Wentworth Ebony) won met grote ruime passen de tussenlimiet.

In de eerste wedstrijd voor nieuwelingen kwamen een groot aantal zeer talentvolle paarden in de baan. Lambertus had in Martin Morero (v, Atleet) zeker een kanshebber voor de kopgroep voor de kar, maar in een eerste wedstrijd weet je nooit hoe een jong paard reageert op alle nieuwe indrukken. De bruine Morero pakte gelijk goed aan en ging zowel voor als achter met veel afdruk rond. Met veel ruimte in de voorhand en het front er mooi op werd het een mooie tweede plaats.

Hackney ’s

In de lage limietklasse kleine maat maakten de dit voorjaar goedgekeurde hackneyhengsten Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech) en Dutchman ’s Hannibal (v. Westbourne Hallmark hun debuut op het concoursterrein. Beide hengsten zij in eigendom van de gebroeders Rast en hebben bijzonder veel talent. Anneke Borkent reed Luddington Hi Five die in een mooie stelling een hoge knieactie liet zijn en ook achter veel kracht toonde. Het werd de tweede plaats. Lambertus reed Hannibal naar de derde plaats. Een pony met een andere bewegingsvorm waarbij veel ruimte in voorhand werd geëtaleerd.


In de hoge limiet was Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) de beste en werd Anneke Borkent tweede met Noddyvyse I am Here (v. Heartland Propet) in gezamenlijk eigendom met J. van Kooten. Bij de Young Riders reed Amy Tewis de bruine I am Here naar de eerste plaats.

Anneke won ook de ereklasse met Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield) en pakte met Brookfield Olympic Dreams, ook van Aghaderg Brookfield, tevens de overwinning in de damesklasse. In het span werden beide Brookfield pony’s tweede.

Bij de grote maten reed Lambertus Ardingly’s Black is Black (v. Wentworth Ebony) van J. Peters naar een tweede plaats in de limietklasse. De zwarte had veel kracht in zijn bewegingen en liep met veel zelfhouding. In de ereklasse werd halfbroer Tivoly Ebony keurig derde.

« Terug