CH Tolbert goed voor zeven overwinningen

CH Tolbert goed voor zeven overwinningen

7 augustus 2021

Gisteren was stal Huckriede afgereisd naar het hoge Noorden waarin Tolbert bij de HJC manege een groot nationaal concours op het programma stond. Een perfecte locatie met een geweldige zandpiste waarop de paarden goed tot hun recht kwamen en zeven keer op kop werden geplaatst. Alle complimenten voor de organisatie die alles top had geregeld.

De tuigpaarden zijn momenteel in topvorm en Just Lucky (v. Wentworth Ebony) en Renvyle Imondro (v. Cizandro) waren samen goed voor vier overwinningen, waarvan Imondro er drie pakte.

Just Lucky domineerde de lage limiet met zijn machtige ruime passen en Imondro gaf de concurrentie het nakijken in de hoge limietklasse waarin een aantal hele beste paarden meedeed. De bruine Imondro wordt steeds vrolijker in zijn orenspel en dat komt het totaal plaatje nog meer ten goede. In de voorhand is hij spectaculair met een hoge en ruime actie, de achterhand is krachtig.
Ook in de damesklasse met Anneke Borkent was Imondro de beste en bij de Young Riders reed Kevin de bruine zowaar nog beter en pakte het derde oranje rozet met dit op en top tuigpaard.

In de eerste competitie wedstrijd voor nieuwelingen behaalde Martin Morero (v. Atleet) na een spannende finale de vierde plaats. De bruine klapte er geweldig op en ging bijzonder hoog en ruim door de baan.

De hengst Magnifiek kwam niet in actie omdat een zware onweersbui roet in eten gooide en de organisatie deed besluiten het vervolg van concours te stoppen.

Ook de hackney’s steken in een geweldige vorm. Met Dutchman’s Hannibal (v. Westbourne Hallmark van de gebroeders Rast won Lambertus de lage limietklasse en werd Anneke Borkent derde met Luddington Hi Five (v. Westbourne Hi Tech), ook van de familie Rast.

De donkerbruine Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclpise Hurricane) wordt steeds constanter in de wedstrijden en won inhanden van Lambertus de hoge limietklasse. Nu werd Anneke Borkent tweede met Noddyvyse I am Here (v. Heartland Propet) van mede eigenaar J.van Kooten. In de ereklasse kleine maat was het goede optreden van Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Propet) goed voor een tweede plaats. Brookfield May Way (v. Agdaberg Brookfield) werd vierde.

Dee derde overwinning voor stal Huckriede boekte Anneke Borkent in de damesklasse met Brookfield Olympic Dreams (v. Adhaderg Brookfield).

« Terug