Noddyvyse I am Here nationaal kampioen dekhengsten kleine maat

Noddyvyse I am Here nationaal kampioen dekhengsten kleine maat

21 augustus 2021

In Lunteren op de Centrale keuring van het Nederlands Hackney stamboek werd Anneke Borkent vandaag, 21 augustus, Nederlands kampioen bij de dekhengsten kleine maat met Noddyvyse I am Here (v. Heartland Propet) van de combinatie Huckriede/van Kooten.
In een groot veld met tien deelnemers was de bruine pony in topvorm. Hij showde zich heel deftig met een bijzonder mooi front en een hoge en ruime actie in de voorhand.

Ook halfbroer Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Propet) van de gebroeders Rast was in vorm en werd uiteindelijk derde in het kampioenschap met Lambertus Huckriede.

Er waren deze keer maar twee tuigpaarden mee en die deden het in handen van Lambertus bijzonder goed. In de competitie voor nieuwelingen behaalde Martin Morero (v. Atleet) tien punten door een glorieuze overwinning. De gehele wedstrijd bleef de bruine goed in balans en was bijzonder actievol met de hals er bovenop.

In de hengstencompetitie was de schimmel Magnifiek (v. Idol) opnieuw één va de smaakmakers met zijn geweldig hoog en ruim voorbeen gebruik. Het blijft genieten met zo’n natuurtalent. Het werd net geen overwinning door een arbitraire uitslag.

« Terug