Hackney’s 6 keer op kop in Luttenberg

Hackney’s 6 keer op kop in Luttenberg

12 september 2021

Op het groot en goed georganiseerde nationale tuigpaarden en Hackney concours gisteren in Lutenberg, waren de hackney’s stal Huckriede bijzonder succesvol.

Het was Amy Tewis die twee kampioenschappen wist te winnen. Met Ardingly’s Hot Chocolate werd ze kampioen bij de Young Riders en met Noddyvyse I Am Here regionaal dameskampioen.

Ze reed Hot Chocolate voor de eerste keer in dit dag kampioenschap en deed dat heel overtuigend. Inclusief de stand show wist zij haar pony tot een geweldige prestatie te brengen wat resulteerde in de titel. Met I Am Here heeft Amy al meer ervaring opgedaan en dat bleek ook want ze reed de hengst in een prachtige balans naar haar tweede kampioenschap. Gefeliciteerd.

Hot Chocolate won met Lambertus Huckriede ook de lage limietklasse nationaal en met Anneke Borkent won I Am Here de hoge limietklasse regionaal. Met Dutchman ’s Hannibal van de gebroeders Rast werd ook de regionale lage limietklasse gewonnen. Met Luddington Hi Five, ook van de gebroeders Rast, werd Anneke Borkent tweede.

Anneke won ook de damesklasse met de parmantig dravende Brookfield Olympic Dreams.

In de strijd om het Nederlands kampioenschap ereklasse kleine maat werden Brookfield May Way met Anneke, en Noddyvyse Magic Moment, met Lambertus, uitgenodigd voor de stand show. Beide pony’s waren in vorm en lieten een top verrichting zien. May Way was heel deftig en ging voor en achter hoog van de grond. Hij werd vierde. Magic Moment ging ook bijzonder actievol rond en mocht na de stand show nogmaals met twee concurrenten afrijden voor de titel. De titel zat er niet in maar Magic Moment werd wel reservekampioen en dat mag een goed resultaat genoemd worden. Een mooi succes voor de eigenaren.

Bij de tuigpaarden stond al eerste de finale van de nieuwelingen competitie op het programma. Met Martin Morero werd Lambertus vierde in de dag wedstrijd en daarmee ook vierde in het eindklassement. De bruine Morero is een talentvol tuigpaard en heeft zich gedurende dit seizoen goed ontwikkeld.

Dan het grote kampioenschap ereklasse. Hierin mocht Renvyle Imondro van Frank Fitzpatrick meedoen. Dat Imondro in topvorm is bleek ook tijdens dit kampioenschap. Hij mocht mee overrijden in de allesbeslissende finale met vier toppers en werd met zijn spectaculaire bewegingen steeds beter. De hoge ruime en grijpende voorhand was imponerend en met de hals er bovenop ging hij de strijd met de concurrentie aan. Uiteindelijk werd het een toch wel teleurstellende derde plaats.

« Terug