Brookfield Olympic Dreams weer dameskampioen

Brookfield Olympic Dreams weer dameskampioen

26 september 2021

Stal Huckriede was gisteren aanwezig in Tolbert waar het laatste concours van dit seizoen werd gehouden. In de prachtig aangeklede HJC-manege waren de hackney’s en tuigpaarden goed voor een aantal aansprekende overwinningen waaronder het dameskampioenschap van Anneke Borkent met Brookfield Olympic Dreams en de winst in de Young Riders competitie van Kevin met Renvyle Imondro.

Kevin moest als eerste aan de bak in de finale van de Young Riders competitie. Hij won voor de vierde keer oprij en pakte met de volle 40 punten ook de eindoverwinning. Voor Kevin en Imondro (v. Cizandro) was dit de derde keer dat ze deze competitie wonnen.

Just Lucky (v. Wentworth Ebony) streed om het kampioenschap voor 7-jarige tuigpaarden en zijn optreden werd beloond met de tweede plaats.

Hackney’s
Anneke prolongeerde de kampioenstitel bij de hackney’s gereden door dames met de parmantige Brookfield Olympic Dreams (v. Aghaderg Brookfield). In een rechtstreeks duel met de naaste concurrent werd de titel veiliggesteld door een heel constant en actievol optreden waarbij ook de aansprekende hals hoofd houding perfect was.

In de overige rubrieken was er een overwinning voor Ardingly’s Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane) in de limietklasse kleine maat, Met Noddyvyse I am Here (v. Heartland Propet) werd Anneke Borkent tweede. Ook de ereklasse kleine maat werd Anneke tweede, nu met Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield). Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Propet) van de gebroeders Rast werd vijfde.

Bij de Young Riders wist Amy Tewis de wedstrijd winnend af te sluiten met Noddyvyse I am Here.

Lambertus kwam met Ardingly’s Black is Black (v. Wentworth Ebony) aan de start in het openklasse kampioenschap grote maat. De zwarte hengst was goed in vorm en werd uitgenodigd voor de stand show en mocht daarna nogmaals afrijden in de allesbeslissende finale met drie kanshebbers. Het werd uiteindelijke een zeer verdienstelijke derde plaats.

Als met al een prachtige seizoenafsluiting van een goed georganiseerd concours en in een bijzonder sfeervolle entourage.

« Terug