JAAROVERZICHT 2021

JAAROVERZICHT 2021

14 december 2021

Het jaar 2021 begon voor stal Huckriede in maart met de hengstenkeuring van het Nederlands Hackney Stamboek in Lunteren. Dit leverde twee goedgekeurde jonge hengsten kleine maat op:
De 5-jarige Luddington Hi Five (Westbourne Hi Tech x Hurstwood Sunbeam) gefokt door A.L. & B. Ward uit Virginia Water Surrey (UK) en de eveneens 5-jarige Dutchman’s Hannibal (Westbourne Hallmark x Noble Boy) welke door J. Nijenhuis uit Doezum is gefokt.
In de strijd om het algemeen kampioenschap kleine werd Noddyvyse I Am Here (Heartland Propet x Conviction’s Beauty) reserve kampioen.

Tijdens de nakeuring, begin april, werd de aansprekende 3-jarige grote maat Sallandt’s Long Train Running (v. Renvyle Real Deal X Plains Liberator X Forewood Commander) goedgekeurd en kampioen van zijn jaargang. De Fam. Brinkhuis is de fokker.

Tijdens de KWPN-hengstenkeuring op 8 mei werd Sallandt’s Long Train Running ook aangewezen voor het verrichtingsonderzoek vanwege ook zijn zeer lage verwantschap. De hengst is overigens niet aangeleverd vanwege zijn nog zeer jonge leeftijd.

Vanwege de COVID-19 pandemie konden een groot aantal tuigpaarden- en Hackney concoursen ook in 2021 geen doorgang vinden en duurde het tot 17 juli voordat het aangespannen wedstrijdseizoen van start ging bij de Zilfia’s Hoeve in Houten.

Het werd een zeer succesvolle dag met negen overwinningen en zes tweede plaatsen. Bij de tuigpaarden won Renvyle Imondro (v. Cizandro) van de heer Frank Fitzpatrick won drie rubrieken, Just Lucky (v. Wentworth Ebony) één en de vorige jaar goedgekeurde hengst Magnifiek (v. Idol) won de eerste wedstrijd van de KWPN/Westfort hengstencompetitie.

Bij de hackney’s waren er overwinningen voor Ardinglas Hot Chocolate (v. Eclipse Hurricane), Brookfield May Way (v. Aghaderg Brookfield), Brookfield Olympic Dreams (v. Aghaderg Brookfield) en Noddyvyse I Am Here (v. Heartland Propet) bij de Young Riders.

Op de Fokdag van Terschuur won Kevin Huckriede met Renvyle Imondro de rubriek voor Young Riders en won Lambertus de strijd om de Cambridge Cole trofee met de goed gekeurde hengst Hubert (v. Cizandro).

Op 7 augustus was er concours in Tolbert en behaalde stal Huckriede zeven overwinningen. Renvyle Imondro was wederom goed voor drie overwinningen en ook Just Lucky won de tussenlimiet weer. Bij de hackney’s pakte Dutchman’s Hannibal van de gebroeders Rast zijn eerste overwinning en waren Hot Chocolate en Olympic Dreams ook weer goed voor een oranje rozet.

PAARD VAN HET JAAR
Een week later op de nationale tuigpaarden te Ermelo werd Renvyle Imondro uitgeroepen tot Tuigpaard van het Jaar. Een prachtige kroon op de successen van dit geweldige paard van Frank Fitzpatrick uit Engeland die zelf ook aanwezig was. Kevin won de juniorenrubriek om de Future Cup met Imondro.

Op het concours in Lunteren op 21 augustus won Lambertus de nationale eenspan competitie met de bruine Martin Morero (v. Atleet) en werd Magnifiek tweede in de hengstencompetitie.

De centrale keuring van het Hackney stamboek was ook in Lunteren en in het kampioenschap dekhengsten kleine maat pakte Anneke Borkent de titel met de bruine Noddyvyse I Am Here. Lambertus met derde met Noddyvyse Magic Moment (v. Heartland Propet) van de gebroeders Rast.

Zaterdag 28 augustus in Exloo was de dag dat Renvyle Imondro twee kampioenschappen in de wacht sleepte. Met Anneke Borkent pakte hij het dameskampioenschap en met Kevin het kampioenschap Young Riders. Just Lucky won zijn wedstrijd ook weer en Magnifiek pakte weer tien competitiepunten in de hengstencompetitie.

De hackney’s waren goed voor drie overwinningen: Hot Chocolate, Olympic Dreams en Noddyvyse I Am Here.

Op 3 september was er opnieuw concours in Houten en dat een memorabele dag omdat Lambertus met de schimmelhengst Magnifiek niet alleen de dag winst pakte in de KWPN/Westfort hengstencompetitie maar ook het eindklassement won!

Bij de hackney’s wonnen deze keer alleen Luddington Hi Five en Noddyvyse I Am Here hun wedstrijd.

De week daarna in Luttenberg werd het nationale ereklasse kampioenschap bij de tuigpaarden verreden en mochten Lambertus en Renvyle Imondro ook mee doen. Het werd een super spannende finale met uiteindelijk een derde plek voor Imondro.

In de finale van de eenspan competitie werd Martin Morero vierde en eindigde overall ook als vierde.

De hackney’s waren ook in vorm en het was Amy Tewis die maar liefst twee dag kampioenschappen op haar naam schreef. Bij de Young Riders deed ze dit met Ardingly’s Hot Chocolate en bij de regionale dames met Noddyvyse I Am Here.

In het nationale ereklasse kampioenschap kleine maat werd Lambertus reserve kampioen met Noddyvyse Magic Moment en Brookfield May Way werd vierde. Met Olympic Dreams won Anneke Borkent de nationale damesklasse.

Op zaterdag 25 september was het laatste concours van dit seizoen in Tolbert. Niet buiten maar binnen werd gestreden om meerdere kampioenschappen.

Bij de hackney’s won Anneke Borkent overtuigend het nationale dameskampioenschap met Brookfield Olympic Dreams. Verder waren er overwinningen voor Hot Chocolate en I Am Here. In het ereklasse kampioenschap hackney’s grote maat was er een mooie derde plek voor Ardingly’s Black is Black.

Bij de tuigpaarden won Kevin de competitiefinale va de Young Riders met Renvyle Imondro. Hij won ook het eindklassement. Just Lucky werd tweede in het kampioenschap 7-jarige tuigpaarden.

Amy Tewis wist op 9 oktober tijdens indoor Beilen nog twee keer te winnen met Noddyvyse I Am Here.

« Terug